Volontiranje je COOL!

EU dodijelila IT opremu za četiri škole/zavod Općina Ilidža i Hadžići.
U osnovnim školama učesnicama projekta i Zavodu iz sarajevskih Općina Ilidža i Hadžići, organizovana je dodjela multifunkcionalne IT opreme i volonterskih potvrda za učenike četiri škole/zavod navedenih općina koje su učestvovale u projektu “Volontiranje je cool!” u 2023. godini, koji provodi Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA), a čiji je glavni donator i partner Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini.
Učenici i učenice su posvetili 100.000 volonterskih sati svojim lokalnim zajednicama jačajući pritom socijalne vještine koje se u savremenom svijetu često zaboravljaju, kao što su solidarnost, tolerancija, empatija i osjećaj pripadnosti zajednici.

Direktor škole Hikmet Čopra: “Radujem se svakom novom uspjehu naših učenika i nastavnika. Čestitam na učešću i plasmanu u okviru projekta Volontiranje je cool. Također, zahvaljujem se uredu EU u BiH na nagradama koje su obezbijedili za škole.”

Uključivanje učenika osnovnih škola u volonterske aktivnosti primjerenih njihovoj dobi izvrstan je način da djeca budu aktivni učesnici pozitivnih promjena u svojim zajednicama. Učenici su se iskazali na poljima ekologije, humanitarnog rada, organizacije bazara, volontiranja u svojim školama i drugim udruženjima i ustanovama, pružanja pomoći školskim drugarima, te održavanja predavanja o značaju volonterizma. Vrijednom multifunkcionalnom tehničkom opremom nagrađeno je 50 škola koje su tokom cijele godine učestvovale u volonterskim aktivnostima. Podrška je omogućena u okviru projekta „EU za lokalne zajednice“ koji finansira Evropska unija, a implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) u saradnji sa partnerskom organizacijom HELP.
Evropska unija u Bosni i Hercegovini.

Ostale novosti

Pratite nas