Prečišćivači zraka

Kao društveno odgovorna kompanija Gorenje Commerce Sarajevo je u saradnji sa Općinom Ilidža donirala 185 prečišćivača zraka za 14 osnovnih škola s područja općine Ilidža, ukupne tržišne vrijednosti 30.000 KM.

Brend Gorenje, kao dio Hisense Europe, dobilo je certifikat “Green Star” za održivi razvoj i klimatske akcije. Održivi principi su čvrsto ugrađeni u misiju, viziju, strategiju i poslovne modele Hisense Europe. Gorenje je odlikovano sa četiri zvjezdice što ga svrstava u kategoriju “Zeleni lider”.

U okviru ovog projekta naša škola je dobila 15 prečišćivača zraka sto nam omogucava čistiji zrak na mjestima gdje naša djeca provode najviše vremena.
Zahvaljujemo se kompaniji Gorenje i Općini Ilidža i općinskom načelniku Nerminu Muzuru što su još jednom pokazali da brinu o našim učenicima i o njihovom zdravlju.

Inače, Hisense prečišćivači zraka imaju troslojni filter sa predfilterom, HEPA filter i filter sa aktivnim ugljem. Zahvaljujući njima efikasno se uklanja prašina, mirisi, bakterije, formaldehid, polenski alergeni, PM 2,5 i druge štetne čestice koje se nalaze u zraku.

Ostale novosti

Pratite nas