Atlas projekat 2024 – Švedska – Karlskrona

U periodu od 11. do 20. 4. 2024., uspješno je realizirana posjeta naše škole Sunnadal školi u švedskom gradu Karlskrona. Saradnja je nastavljena u okviru projekta ATLAS partnerskap gdje su naši učenici i nastavnici upoznavali nove i drugačije kulture i tradicije, obrazovni sistem, razvijali nove kompetencije, razmjenjivali ideje, družili se i stvarali nova prijateljstva.
U projektu su učestvovali učenici Merjem Muratović, Amina Kučuk, Iman Selimović, Tarik Suljević i Sanjin Karović u pratnji direktora škole Hikmeta Čopre, koordinatorice projekta Šejle Vatrenjak-Homarac, učitelja Hajrudina Neradina i Vedada Krajine.

Učenici su bili smješteni u porodicama učenika iz Karlskrone i svaki dan su zajedno sa svojim drugarima posjećivali časove, provodili zajedničke aktivnosti i slobodno vrijeme koje su organizovali roditelji u Švedskoj.

Zahvaljujemo se na gostoprimstvu direktorici škole Jessici Berg, organizatorima Atlas projekta koordinatorici Sutki Nišić, Danielu Kummelu i svim uposlenicima Sunnadal škole.

Zahvaljujemo se roditeljima koji su primili naše učenike u svoje porodice, također zahvaljujemo se našim roditeljima koji su nam ukazali povjerenje i povjerili nam svoju djecu.

Ostale novosti

Pratite nas