Novosti

Previous Next

Promocija knjige Vilenjakovo pero

13.11.2019.godine našu školu su posjetili nasi dragi prijatelji-književnici, Šefik Fiko Daupović i Fahrudin Kučuk...Sa učenicima i nastavnicima Sedme su podijelili svoje najnovije stihove i na zabavan način pokazali koliko je vazno čitati knjige i družiti se sa knjigama, a naravno i sa dragim piscima. Učenici su na poklon dobili Vilenjakovo pero i na svoj način- pjesmom, recitacijom i glumom, zahvalili se književnicima.
Bio je ovo jos jedan neobičan i čaroban dan koji je nasim učenicima poklonio nas prijatelj Fahrudin Kučuk. U iščekivanju neke nove čarolije, djeco, pera u ruke i pišite bez muke, jer uskoro će FEDU i konkurs za talentovane pisce, glumce, pjevače...u organizaciji čika Fahre...

 

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba