Novosti

Previous Next

Zemlja prijateljstva i mira konjički klub Pegasos - Rakovica

U skladu sa Nastavnim planom i programom, nastavnog predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj, u okviru trećeg časa tokom sedmice, koji je planiran pod oblast vanškolskih aktivnosti, u utorak, 29.10. učenici prvih razreda zajedno sa svojim učiteljicama: Huseinović Edvija, Granov Kanita i Mulahasanović Alma, odlučili su posjetiti fondaciju „Zemlja prijateljstva i mira“ konjički klub Pegasos - Rakovica. Dočekali su ih ljubazni uposlenici koji su se pobrinuli da učenici uživaju svaku minutu provedenu na njihovom posjedu. Podijeljeni u tri grupe, tačnije po razredima, učenici su se smjenjivali na različitim aktivnostima, dok su jedni boravili na terenu za igru, drugi su išli na jahanje, a treći u šetnju šuškavim, zlatnim stazama. Grupe su se smjenjivale uz mnogo smijeha, radosti i uživanja. U poslijepodnevnim satima, laganim korakom i uz pjesme, zadovoljni gostoprimstvom i samim odnosom domaćina, koji su se pobrinuli za ugođaj mališana do najsitnijih detalja, učenici su koračali ka svojoj školi. 

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba