Novosti

Previous Next

Početak nove školske godine

 

 Svečano i intoniranjem himne BiH, 2.9.2019. godine, započela je školska godina  u školama širom naše domovine. Neki su se manje a neki više obradovali tom početku, ali činjenica je da su naši učenici s osmijehom na licu i velikim uzbuđenjem proveli prvi nastavni dan. Ipak, oni koji su bili najljepši i najushićeniji su naši prvačići. U školu su došli u najljepšoj novoj odjeći noseći u sebi mnogo pomiješanih emocija, a u očima radoznalost i strah pred onim što ih očekuje. Međutim, da se ne trebaju plašiti i da ih u školi očekuje mnogo dobrih i lijepih stvari, uvjerili su ih prošlogodišnji prvačići koji su za njih izveli priredbu dobrodošlice. I tako... uz pjesmu, ples i mnogo smijeha protekao je njihov prvi susret sa školom. Ove školske godine u prvi razred naše škole upisana su tri odjeljenja učenika kaje će voditi učiteljice Huseinović Edvija, Granov Kanita i Mulahasanović Alma. Nadamo se da će školska godina koja je pred nama biti uspješna i produktivna u svakom smislu.

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba