Novosti

Previous Next

Posjeta učenika petih razreda fabrici "Violeta"

Učenici V razreda naše škole zajedno sa svojim učiteljicama posjetili su fabriku „Violeta“ u bosanskohercegovačkom gradu Grude. Tom prilikom svratili su na poznati vodopad Kravice, gdje su zatekli mnogo turista i prelijep proljetni ugođaj.
Poseban dojam na njih, ipak je ostavilo ljubazno osoblje „Violete“ koji su sa posebnom pažnjom, nježnošću i osmjesima pozdravili dolazak naših mališana. Do izražaja je došao i  profesionalizam mladih uposlenica, koje su ih podijeljene u manje grupe, provele kroz cijelu fabriku i detaljno upoznale sa svim prostorijama i načinima proizvodnje svih proizvoda koje možemo naći na našem tržištu. Učenici su imali priliku prvi put vidjeli robota koji slaže pakete i tu su poželjeli ostati nešto duže, promatrajući tehnološki napredak naših fabrika.

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba