Novosti

Previous Next

BH radio 1- Gosti članovi dramske sekcije naše škole

Ponovo u emisiji "Ringišpil" BH 1 radija i to za njihovo punoljetsvo tj. 18. rođendan emisije...Čestitke od srca Ringišpilu od dramske grupe "SEDMA" ...
I kao što reče urednica emisije, naša Snježana Galić, poziva nas uvijek kada ima povoda za to, a ovoga puta je baš bio povod. Poslije sjajnih i uspješnih nastupa dramske sekcije "SEDMA" na festivalima u Sarajevu i Gračanici, evo nas ponovo tu. Pričali smo o našim nastupima, radu, uspjesima, očekivanjima, zabavi i o svemu što voli svako dijete ove naše planete... U emisiji su učestvovali naši učenici: Amina Omerović, Emina Begović, Lajla Mrkulić, Ajna Softić,Bilal Karović, Husein Hadžić i Selver Durić u pratnji učitelja Hajrudina.
Uživo iz emisije pozdravili smo naše članove: Kerima Alajbegovića, Emu Durić, Enu Šehić, Emraha Paru, Amru Salčin i Vildanu Alajbegović, koji su u tom trenutku bili na snimanju serije „ Školokrečina“ u produkciji Mebius filma, rediteljice Ade Sokolović i producentice Šuhrete Dude Sokolović. 
Hvala našoj Snješki na pozivu i naravno našim malim novinarima Nadin, Eleni i Hamzi...

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba