Novosti

Previous Next

22. Dječiji teatar festival u Gračanici, od 10.05.- 11.05.2019.

PRVA NAGRADA ZA PREDSTAVU U CJELINI "Ježeva kućica" u izvodjenju Dramske grupe "Sedma"
U periodu od 10.05.- 11.05.2019.godine učestvovali smo na Festivalu u Gračanici sa dvije naše predstave i to „Siromašni Romeo“ u izvođenju starije grupe i „Ježeva kućica“ u izvođenju mlađe grupe dramske sekcije. U prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra Gračanica naši učenici su poslije oba nastupa ispračeni gromoglasnim aplauzom.U veoma jakoj konkurenciji od 14 predstava iz Tuzle, Velike Kladuše, Sanskog Mosta, Mostara, Živinica, Gradačca, Gračanice i Trebinja, naša predstava „Ježeva kućica“ je osvojila Prvu nagradu- Nagradu za predstavu u cjelini od strane stručnog žirija u sastavu: Kemal Bašić- dramaturg, Merima Baraković- producent i Sead Đulić- reditelj.

U predstavama su učestvovali učenici VIII razreda: Amra Salčin, Emrah Paro, Ema Durić, Haris Salčin, Ena Šehović, Haris Mujčić, Vildana Alajbegović, Faris Mujčić, Emina Begović i Amina Omerović, te učenici IV razreda: Bilal Karović, Lajla Mrkulić, Selver Durić, Ajna Softić, Husein Hadžić, Sarah Berić, Emir Avdić, Sajra Godinjak, Asad Džemidžić i Emir Mešanović. U pratnji su bili učitelji Emina Šabić i Hajrudin Neradin i domar Adnan Sinanović.
Veoma smo ponosni što smo našu školu, općinu i kanton dostojno predstavili na ovako važnom festivalu

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba