Novosti

IV humanitarni bazar "Otvorena vrata"

U prostorijama JU „Sedma osnovna škola“ ilidža 28.12.2017.godine sa početkom u 16,00 sati održan je IV humanitarni bazar „Otvorena vrata“.
Cilj bazara je, kao i prethodnih godina, prikupljanje sredstva za liječenje učenika Huseina Hadžića. Husein je učenik trećeg razreda Sedme osnovne škole i od rođenja vodi bitku sa jednom rijetkom bolešću, a to je kongenitalni megakolon ili Hiršprungova bolest – bolest crijeva. Huseinu su svakodnevno potrebne liječničke konsultacije, a često mora odlaziti i u bolnicu. Husein je krajem 2017.g bio na detaljnom pregledu i konsultacijama u Beogradu, kao i kod tima Švedskih ljekara koji su dolazili u Sarajevo.
Ovogodišnji bazar je posjetilo i dalo svoj doprinos blizu 300 osoba. Bazar su svojim učešćem, osim roditelja, učenika, nastavnika i prijatelja škole, uveličali članovi udruženja invalidnih i bolesnih osoba Blažuj i učenici srednje škole za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje.
Nakon bazara, učenici škole su za sve prisutne održali mali koncert, a premijerno je održana i predstava „Ljepotica i zvijer“ pripremljena za ovaj povod.

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba