Novosti

Previous Next

15.03.2019.godine u 18 sati, sala kina Igman. Ilidža-Osma večer poezije “Ilidžo, u srcu i stihu te nosim“

Osmu godinu zaredom, Udruženje za očuvanje tradiciju i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva ”BAŠLIJA” povodom “Dana Općine Ilidža 2019” organizovalo je večer poezije “ Ilidžo, u srcu i stihu te nosim”.
Ilidžom su na ovoj poetskoj večeri odzvanjali stihovi koji dolaze iz srca svakog djeteta, jer su svoje stihove pisali sa puno pažnje, posvećenosti i ljubavi prema Ilidži.
Svečanost je organizovana u sali Multimedijalnog centra Ilidža 15.marta 2019.godine.
U ovom projektu, učestvovalo je 180 učenika, iz devet osnovnih škola, za koje je bilo zaduženo 36 nastavnika. Učestvovale su Prva, Druga, Treća, Četvrta, Peta, Šesta , Sedma, Deveta i Deseta osnovna škola. Učenici su svoje radove pisali na teme: “Ilidža je mjesto ljepote i dobrote” i “Ilidža je moj svijet i moj grad”.
Učenici naše škole su također konkurisali i naravno osvojili nagrade u svojoj konkurenciji. Vildana Alajbegović je osvojila drugu nagradu, a Mevludin Jahić treću nagradu. Njihovi mentori nastavnici Elma Šehić i Hajrudin Neradin su dobili zahvalnice.
Čestitke nagrađenim i puno uspjeha u daljem radu.

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba