Novosti

Previous Next

Dan općine Ilidža, kino igman

I danas sjajan nastup u prepunoj sali kina Igman, članovi dramske sekcije " Sedme osnovne škole" iz Blažuja: Ena, Ema, Emina, Emrah, Amina, Haris S., Haris M., Faris, Vildana i Amra, izveli su predstavu " Siromašni Romeo", urađenu po tekstu velikog Šekspira , koju je za djecu prilagodio i napisao pisac Tode Nikoletić i naravno uz malu adaptaciju i prlagođavanje teksta našim glumcima...Zahvaljujemo se publici, učenicima i nastavnicima Prve i Treće osnovne škole Ilidža na aplauzima i velikoj podršci...

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba