Novosti

Previous Next

Posjeta MAS-u

Dana 08. 02. 2019. učenici V-1 i V-3 razreda naše škole su posjetili Međunarodni aerodrom Sarajevo. Ljubazno osoblje koji su bili zaduženi za realizaciju programa posjete, veoma detaljno su predstavili i pokazali proceduru dolaska na aerodrom, prihvata i otpreme putnika, samim tim počevši od prijavljivanja na check-in (registracije putnika) i predaje prtljage, zatim odlaska na pasošku i carinsku kontrolu gdje su se upoznali sa procedurom prolaska kroz moderno sofisticirane uređaje za kontrolu putnika kako biše nesmetano došli do gate-a. Nakon čega su učenici obišli ramp-handling gdje su uživali posmatrajući direktno slijetanje aviona na pistu. Učenici su imali priliku da se upoznaju i sa različitom vrstom specijalizovanih vozila koja služe za sve potrebne operacije opsluživanja zrakoplova. U povratku, učenike je posebno oduševio pas koji je također "uposlenik" zadužen za pretres i pronalaženje eksplozivnih naprava. Nakon dvosatnog obilaska naše učenike su isti uposlenici doveli do izlaza gdje nas je čekao autobus kompanije "Fare tours".

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba