Novosti

Previous Next

Gostovanje na BH radiju 1

Dana 29.12.2018. godine (subota) naši mali i veliki glumci gostovali su na BH radiju 1 u specijalnom novogodišnjem izdanju dječije emisije "Ringišpil". Povod našeg gostovanja je uspješan i zapažen rad naše dramske sekcije "Sedma" koja svake školske godine pripremi predstavu za djecu sa kojom nastupa u školama u KS sa humanitarnim akcentom tj. prikuplja sredstva za pomoć u liječenju djece kojima je za to potrebna pomoć. I ovoga puta druženje sa urednicom emisije "Ringišpil" Snježanom Galić i djecom-novinarima je proteklo veoma zabavno. Sa članovima sekcije u emisiji je gostovao i direktor naše škole gospodin Hikmet Čopra koji daje veliku podršku radu ove sekcije, kao i mnogim drugim projektima koje realizuju učenici i nastavnici naše škole.

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba