Previous Next

Pokušajmo ostaviti zemlju u boljem stanju od onoga u kome si je zatekao

Osnovni cilj odgoja i obrazovanja je osposobiti učenike za život u društvu. Da bi društvo uopće postojalo, neophodna je čista priroda. Tog preduslova su itekako svjesni naši učenici. Oni na razne načine, u okviru ekološke sekcije, rade na očuvanju okoliša i podstiču druge na to. Iz tog razloga su naši “mali ekolozi“ bili učesnici projekta ,,Radionica 2018“ koja je održana 24.11.2018. u multimedijalnoj sali Druge osnovne škole u Hrasnici. Organizator projekta je Ekološko udruženje,,Aleja“ Ilidža, a predavači su bili: Minela Delić, učiteljica razredne nastave, i Emina Abdulovski, magistar ekologije. Cilj projekta je bio da učesnici kroz interaktivnu radionicu i stručno predavanje steknu novo znanje, pokažu svoju kreativnost i svijest o očuvanju prirodnog okruženja. Svoju svjesnost, odgovornost i kreativnost naši učenici su pokazali sakupljanjem i reciklažom starog papira. Pokazali su da stari papir ne mora biti samo nepoželjno smeće, već da od njega mogu nastati različiti korisni predmeti. Za doprinos i učešće u ovom projektu oni su dobili  zahvalnicu kojom se ponose jer je ona pokazatelj da su na pravom putu te da čine nešto dobro i korisno.

,,Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih pozajmili od svojih potomaka.“

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba