Previous Next

Jesenji izlet

Učenici naše škole su u utorak, 18.9.2018. godine,  išli na izlet. Zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima, smješteni u pet udobnih Centrotransovih autobusa, uputili su se ka planini Igman.  Na odredište su prvo stigli učenici starijih razreda, a zatim su autobusi dovezli i naše mališane. Dobrodošlicu našim đacima na Velikom polju poželio je hladan i oštar zrak te zrake sunca koje su  najavile lijep i sunčan dan. Ubrzo je svaki djelić polja ispunila  pjesma, vika i graja. Povele su se razne igre u kojima su prednjačili učenici nižih razreda. Stariji učenici su uz pomoć svojih razrednika naložili vatre i uživali u roštiljanju ćevapa i pljeskavica.  Svi su uživali na svoj način nesvjesno učeći  o životu, o druženju, o pripremanju hrane, o higijeni,  ekologiji, ljekovitom bilju ...  Naravno, napravljeno je i mnogo fotografija koje su uskoro ukrasile stranice društvenih mreža. Kada se sunce počelo šepuriti svojim najjačim jesenjim zrakama, a lopte tražile predah, bilo je vrijeme za povratak kući. Pogašene su sve vatre i uredno pokupiljeno smeće. Svi učenici su bezbjedno stigli svojim kućama. Možemo reći da je to bio jedan prekrasno proveden dan i uspješan izlet.
                                                                                                                                                  Novinarska sekcija

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba