Previous Next

Dan škole

U petak, 01.6.2018. godine, upriličena je priredba povodom obilježavanja dana škole. Ove godine naša škola je proslavila 87 godina postojanja i rada. prije početka umjetničko-zabavnog programa, koji su pripremili učenici naše škole, prisutnima se obratio direktor Hikmet Čopra. U svom kratkom i konciznom obraćanju, direktor je prisutne upoznao s projektima koji su realizirani u protekloj godini, kao i sa daljnim planovima za napredak i poboljšanje odgojno-obrazovnog procesa. U sklopu svečane prosleve Dana škole dodjeljene su zahvalnice nastavnicima i učenicima koji su postigli zapažene rezultate na općinskim takmičenjima, kao i učenicima koji su kroz devetogodišnje obrazovanje, iz godine u godinu , imali primjerno vladanje i prosjek 5,00. Da proslava dana škole bude praznik svakog djeteta, pobrinuli su članovi dramske, horske, ritmičke i literarne sekcije koji su svojim izvedbama dali poseban pečat ovom, za našu školu, veoma značajnom datumu.

O nama

Osnovna škola u Blažuju je počela sa radom davne 1931. godine i to s odjeljenjem koje se vodilo kao sastavni dio škole u Hadžićima. Sve do agresije na BiH (1992.-1995.) škola nosi naziv po narodnom heroju iz Drugog svjetskog rata Gliši Jankoviću.
Po okončanju rata i reintegracijom općine Ilidža, odlukom Prelaznog općinskog vijeća Ilidža od 5. jula 1996. godine, promijenjeni su nazivi svih osnovnih škola na području općine Ilidža. Novi nazivi su dati prema redoslijedu izgradnje škola, tako da je naša škola dobila ime "Sedma" i kao takva počinje s radom u septembru 1996. godine.

Kontaktirajte nas!

Blažuj 118

71 215 Blažuj

Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 761 630

Fax:+387 33 761 631

Email:sedma.os@bih.net.ba